Blogs schrijven. Ik doe het graag en ik doe het goed. Zonder overdrijven kan ik stellen dat ik er de laatste jaren mijn expertise van heb gemaakt. Nog steeds schrijf ik teksten voor persberichten, nieuwsbrieven, personeelsbladen, websites en brochures, maar steeds vaker schrijf ik blogs. Leuke informerende stukken waaruit de expertise van een bedrijf (mijn opdrachtgever) blijkt. Vlotte, lekker leesbare stukken, vaak met een knipoog, maar altijd met oog voor je doelgroep. Informerend zonder saai te worden. Verhalend, zonder dat mensen het gevoel hebben dat ze een compleet boek op hun beeldscherm aan het lezen zijn.

Blogs, ze zijn niet alleen mijn expertise, maar worden de laatste jaren ook gezien als steeds belangrijker om binnen de zoekresultaten van Google hoog te scoren. Tenslotte is een corporate website nogal statisch. Eenmaal alle teksten exact zoals jij het wilt, verandert daar bijna nooit meer wat aan. Echter: stilstand is achteruitgang.

Opvallen bij Google
Een (twee)wekelijkse blog betekent ook dat je je site steeds weer een beetje aanpast. Dat valt op bij Google. Die ziet dat jij actief bent en actieve bedrijven verschijnen nu eenmaal hoger in de rangschikking van de zoekmachines, dan wanneer je website al jarenlang hetzelfde is gebleven. Kortom: een blog is de ideale manier om je SEO te verbeteren!

Teksten die aanspreken
Attest Communicatie is gespecialiseerd in het schrijven van scherpe, pakkende en lekker leesbare teksten. Teksten die je doelgroep aanspreken, die informeren, enthousiasmeren en zelfs tot verkoop aanzetten. Natuurlijk kun je ook zelf iedere week (of iedere veertien dagen) een blog/column schrijven, maar wees eerlijk: heb jij daar wel de tijd voor? En, wellicht nog het belangrijkste van al: beschik jij wel over de noodzakelijke expertise om dat bloggen op de juiste wijze te doen?

SEO
Niet alleen heb je kennis nodig van de Nederlandse taal, ook zul je moeten weten wat SEO van je tekst vraagt, zul je continuïteit moeten waarborgen én moet je steeds opnieuw weer een leuke invalshoek bedenken. Tenzij je zelf een communicatieadviesbureau hebt, of tekstschrijver bent, lijkt het me verstandiger om een dergelijke taak uit te besteden en niet zelf te willen doen.

Meer weten? Stuur tekstschrijver Alex de Jong van Attest Communicatie nu een mail en informeer naar de mogelijkheden.

En natuurlijk zet jij als opdrachtgever je eigen naam onder de door mij geschreven blogs, want ik ben jouw ghostwriter. Sssst, ons geheimpje. Niemand hoeft dat te weten.