Sinds ik als freelancer meer en meer in de eigen regio werk, stuur ik met regelmaat persberichten van mijn klanten ook naar Kampenonline. Dit online nieuwsplatform wordt maandelijks 100.000 keer bezocht. Nieuws dat op deze site staat, wordt daarnaast ook nog eens gedeeld onder de ruim 8.000 volgers op Facebook en naar duizenden volgers op Twitter. Kortom: mooi om daar als bedrijf of organisatie je nieuws verspreid te zien worden.

Oktober 2018 benaderde de redactie mij met de vraag of ik – naast een training voor vrijwilligers over hoe zij een nieuwsbericht kunnen schrijven – columns voor hen wilde verzorgen. Natuurlijk wil(de) ik dat.

Dinsdag 23 oktober verscheen de eerste; over ‘hongerige wolven’ bij de plaatselijke Jumbo. Meteen een doorslaand succes met maar liefst 4.400 views in 24 uur tijd!

Dinsdag 7 november volgde de tweede bijdrage: Stroopwafels zijn hartstikke slecht. In 24 uur tijd werd het 1.600 keer bekeken. Beduidend minder dan de eerste column, maar nog steeds veel beter dan de views voor standaard nieuwsberichten.

Voor dinsdag 20 november staat de derde column op de rol, met als titel ‘Sexy zangeres voor Myosotis’.