Inmiddels is ook Gastouderbureau Tante Vroesh klant van Attest Communicatie. Voor dit bedrijf verzorgt Attest Communicatie persberichten. Hieronder vind je er een aantal:

—————————————————————————————————————————————-

Paaseieren zoeken met ‘the pirates of the Cantecleer’

KAMPEN – Paaseieren zoeken? Je piratendiploma halen? Kom dan zaterdag 31 maart naar Kinderboerderij Cantecleer. Gastouderbureau Tante Vroesh organiseert hier ook dit jaar weer een feestelijke ochtend paaseieren zoeken. Maar er is meer.

Leerlingen van de Groene Welle organiseren als schoolproject een dagactiviteit genaamd ‘the pirates of the Cantecleer’. Een onderdeel van deze dag is het paaseieren zoeken georganiseerd door Tante Vroesh, die dit al enkele jaren organiseert. Ook dit jaar is er voor elk kind weer een prijs(je).

Groene Welle
De medewerkers van Gastouderbureau Tante Vroesh worden bijgestaan door leerlingen van de Groene Welle, die dit jaar allerlei andere leuke activiteiten organiseren. Hun thema is ‘the Pirates of the Cantecleer’. Kinderen kunnen hun piratendiploma halen door mee te doen aan leuke spelletjes, zwaardvechten, het doorlopen van een survivalbaan, knutselen, maar natuurlijk ook met schat zoeken!

Speciale eieren
Er wordt om 10 uur gestart. Ieder kind ontvangt dan een lootje en mag twee paaseieren zoeken. Maar: let op! Er zijn ook een aantal speciale eieren. Is één van de twee door jou gevonden paaseieren zo’n speciaal ei, dan ontvang je een speciale prijs. Kom langs bij Tante Vroesh en ontdek het geheim achter dit speciale ei. Ook is er tussen 10 en 11 uur gratis koffie, thee of ranja voor iedereen.

Het doel van het evenement en van Tante Vroesh is om voor iedereen een leuke activiteit neer te zetten en (opnieuw) kennis te maken met bestaande en nieuwe (gast)ouders. Maar natuurlijk willen we er vooral voor de kinderen een feest van maken. Daarom ook krijgen zij een leuke prijs. Bianca Diender van Tante Vroesh: ‘Het team van Tante Vroesh is herkenbaar aan de opvallende naambordjes op hun jas. Trek ons gerust aan ons ‘jasje’ om met ons in gesprek te gaan, dat vinden wij fijn.’

—————————————————————————————————————————————-

Wie wil er gastouder worden?

KAMPEN – Gastouderbureau Tante Vroesh organiseert vrijdag 23 maart een ‘inloopochtend’ voor een ieder die graag gastouder wil worden en daarover meer informatie zou willen. Tijdens de inloopmorgen vertelt Bianca Diender van Tante Vroesh je meer over de criteria die horen bij het gastouderschap. Ook geeft ze tips om als ondernemer je eigen gastouderschap succesvol neer te zetten.

Ze komen geregeld voorbij: advertenties waarin gastouders worden gevraagd. Opvang voor kinderen waarvan de ouders werken. Op tijden die niet altijd netjes tussen negen en vijf liggen. Bij een gastouder is in overleg veel mogelijk; vaste opvang en ook flexibele opvang, een extra dag, opvang in het weekend, of in de avond. Sommige gastouders bieden ‘hun’ kinderen soms zelfs een slaapplek aan. Gastouders die zich via Tante Vroesh presenteren, doen dit werk vanuit passie, vanuit hun hart. Daarnaast spreken de vergoedingen die geboden worden, menigeen aan, maar: je kunt jezelf niet zomaar als gastouder opwerpen. Daar zijn strenge regels en criteria voor opgesteld. Tijdens de inloopmorgen vertelt Gastouderbureau Tante Vroesh je exact wat er zoal bij komt kijken en aan welke criteria je moet voldoen.

Criteria
Zo moet je als gastouder een geschikt diploma hebben en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en ook alle structureel aanwezigen dienen deze te overleggen en in te schrijven in het persoonregister Kinderopvang, dit alles voor de continue screening. Daarnaast heb je een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen nodig. Verder moet je, om te mogen werken als gastouder, je inschrijven bij een geregistreerd gastouderbureau, zoals Tante Vroesh. Zij staat dan ook geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Om te kunnen werken als gastouder moet je minimaal 18 jaar zijn, en tijdens de opvang Nederlands, Fries of een erkende Nederlandse streektaal spreken. Alle eisen aan gastouders staan in de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Kwaliteitswaarborg
Een gastouderbureau – zoals Gastouderbureau Tante Vroesh – is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouders. Dit staat in de Wet Kinderopvang. Het bureau moet de gastouders begeleiden en de kwaliteit van de zorg controleren. Gastouderbureau Tante Vroesh bestaat inmiddels 12 jaar. Er zijn bijna 75 gastouders bij het bureau aangesloten. Bianca Diender maakt gastouders graag sterk in hun ondernemerschap en adviseert ze daarbij. De jarenlange ervaring op dit vakgebied, én in de begeleiding van gastouders, maakt Bianca Diender tot een autoriteit op dit gebied. Ze weet als geen ander hoe een gastouder zich kan bekwamen in professionaliteit en vakkundigheid. Ook geeft ze graag tips en adviezen omtrent jouw ondernemingsplan om van jouw gastouderschap een succes te maken. Niet alleen is dat goed voor jou, maar ook voor de opvang die jij kinderen als gastouder wilt bieden.

Meer weten? Maak dan nu snel een afspraak, zodat Bianca Bianca Diender vrijdag 23 maart tijd voor je heeft! Kijk op www.tantevroesh.nl en meld je aan.