Vraag Alex niet om voor jou te schrijven!

Vraag Alex niet om voor jou te schrijven!

Vraag Alex niet om voor jou te schrijven!

Journalisten? Tekstschrijvers? We hebben er geen hoge pet van op. We hebben door de jaren heen diverse journalisten/tekstschrijvers over de vloer gehad, maar niemand kon goed genoeg vertellen wie we zijn en wat we precies doen. Soms vroeg ik me zelfs af – als ik hun artikelen naar aanleiding van een interview met ons las – of ze wel echt bij ons waren geweest, of ze wel echt naar ons hadden geluisterd, of dat ze maar gewoon iets schreven wat ‘de dikke duim’ hen dicteerde. Dus moesten we ‘het artikel’ (lees: wangedrocht) – net als bij hun eerdere collega’s – weer drastisch verbouwen, of moesten we het toch maar weer helemaal zelf schrijven, terwijl dat totaal niet ons vak is… Je begrijpt: we waren dus best sceptisch toen we kennismaakten met Alex. Want waarom zou hij wél kunnen waarmaken wat andere ‘praatjesmakers’ uit zijn beroepsklasse nog nooit hadden klaargespeeld? Want ook hij beweerde ‘dat varkentje wel even te kunnen wassen’. Maar hadden zijn collega’s niet allemaal hetzelfde gezegd? ‘Ik doe al dertig jaar niets anders dan schrijven voor en over het bedrijfsleven’, voegde hij er nog aan toe. Grootspraak, dachten we. Eerst maar eens zien, dan geloven!

Aangenaam verrast

We waren aangenaam verrast en oprecht verbaasd toen we Alex’ artikelen onder ogen kregen. Eindelijk een tekstschrijver die goed naar ons heeft geluisterd. Iemand die echt begrijpt wat we doen en die dat ook nog eens informatief en duidelijk op papier kan zetten. Onze boodschap, helder en lekker leesbaar op papier. Precies zoals we dat zelf graag zouden willen schrijven, maar niet kunnen. Wat fijn!

Bovendien is Alex meer dan een tekstschrijver alleen. Hij denkt met ons mee, biedt communicatieadvies en geeft planmatig vorm aan ons PR en communicatiebeleid. Logisch dat we dus graag vaste klant bij hem werden. Met een maandcontract. Zodat hij maandelijks leuke stukjes (persberichten en advertorials) over ons schrijft en meteen ook onze Facebookpagina kan bijhouden. Zo kunnen wij ons bezighouden met ons eigen vak. Een zorg minder. Heerlijk!

Daarnaast is hij ook nog eens een prettig persoon in de omgang. Open, eerlijk en betrouwbaar. Kortom: we werken erg prettig met Alex samen.

En ja, natuurlijk schreef hij (ook) dit stukje gewoon zelf. Want niemand kan zo goed verwoorden wat wij zelf hadden willen schrijven, maar niet kunnen, als Alex de Jong van Attest Communicatie! 😉. Hij is in dat opzicht echt een verlengstuk van ons bedrijf. Ja, zeker, een aanrader. Maar vraag hem alsjeblieft niet om ook nog voor jou te gaan werken, want anders heeft hij straks geen tijd meer voor ons…

Hoofdkwartier Kampen,
Roland Prins (Zoutkamer Kampen) & Janita Kroes (Haarwerkspecialist)

Alex de Jong/Attest Communicatie

Tekstschrijver en seriewoordenaar. Voor al jouw tekstproducties. Pers- en nieuwsberichten, interviews, advertorials, editorials, vraag het en ik schrijf het!

Reacties zijn gesloten.