Voor Zoutkamer Kampen verzorg ik persberichten, advertorials en artikelen die de diensten van dit bedrijf onder de aandacht brengen. Ook verzorg ik de Facebook-berichten, zodat de ondernemer hier zelf geen omkijken naar heeft.

Zoute lucht van Zoutkamer Kampen brengt
verlichting bij luchtweg- of huidproblemen

KAMPEN – ‘Wie last heeft van luchtweg- of huidproblemen heeft het niet gemakkelijk’, weet Roland Prins mede uit eigen ervaring. ‘Soms kan dat grote invloed hebben op het persoonlijk en maatschappelijk functioneren van de mens, maar ook op diens naaste omgeving.’ Veel luchtweg- en huidproblemen zijn bovendien niet te genezen. Denk daarbij aan astma, COPD, psoriasis en eczeem. ‘Medicijngebruik lijkt vaak de enige remedie om de klachten enigszins te verlichten, waarbij vervelende bijwerkingen vaak maar “voor lief” genomen moeten worden’, weet Prins. Daarom stelt hij graag een alternatief aan de mensen voor: zijn zoutkamer aan de Reigerweg in Kampen.

‘Bij astma en CPOD raken luchtwegen door verschillende oorzaken geïrriteerd. Het resultaat hiervan is dat de luchtweg vol slijm komt te zitten.’ Dat is volgens hem niet alleen ‘erg vervelend’, maar vooral ook erg ‘benauwd’. ‘Puffertjes kunnen een deel van deze benauwdheid wegnamen, maar bieden slechts tijdelijk verlichting.’

Hoe werkt zouttherapie?

Zouttherapie is een natuurlijke behandelmethode waarbij medicinaal aerosolzout wordt ingeademd. Hiermee worden de symptomen van astma – zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen – tegengegaan. Ook doodt het medicinaal aerosolzout de aanwezige bacteriën en reinigt het de luchtwegen van overtollig slijm. ‘Het gebruik van medicijnen, zoals ontstekingsremmers en luchtwegverwijders, kan vaak drastisch worden teruggebracht en zijn soms helemaal niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten is na een behandeling van meerdere sessies in een zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij,’ vertelt Prins.

Aerosolzout

‘Het inademen van medicinaal aerosolzout tijdens de Halotherapie-sessie zorgt ervoor dat het vastzittende slijm oplost, met als gevolg een duidelijk merkbare vermindering van de aanwezige luchtwegirritatie.’ Deze verlichting is soms zelfs zo groot dat mensen met beduidend minder – en soms zelfs helemaal zonder – medicijnen toe kunnen. ‘Wereldwijd onderzoek gedurende meer dan veertig jaar toont aan dat de natuurlijke Halotherapie voordelen biedt voor mensen met luchtwegklachten, als gevolg van allergieën, astma, bronchitis, COPD, longemfyseem, rokershoest en chronische keel-, neus- en oorklachten.